info@helderinhuizen.nl | Kantoor Groningen: 050-7200088 | Kantoor Amersfoort: 033-2048999
 615.000k.k.

Noordwolderweg 20 Zuidwolde

Op 20 minuten fietsen van de binnenstad van Groningen. Noordwolderweg 20 ligt in sfeervolle en pittoreske dorp Zuidwolde, in voorheen de gemeente Bedum (nu Hogeland) en gelegen aan het Boterdiep, nagenoeg grenzend aan de bebouwing van de stad.
In het dorp zijn karakteristieke monumentale panden, zoals het dorpscafe Moeke Vaatstra met een mooie tuin en gelegen naast de in 2002 gerestaureerde Kerk met een toren die duidelijk van verre te zien is. Bij de voormalige bibliotheek staat het kunstwerk van Hugo Hol. Wandelaars en fietsers maken ook graag een tussenstop in het dorp.
Maar ook de visboer die op vrijdag langskomt met zijn viskar, de SRV wagen die voor de dagelijkse boodschappen zorgt zijn een fijne aanvulling op het wonen in Zuidwolde.

Aan de Noordwolderweg 20 ligt op een prachtige plek de woonboerderij die ook een rijke historie heeft. Voorheen een voorhuis met opslagschuur voor witte en rode kolen, nu een woonhuis in de schuur en nog een woonhuis in het voorhuis. Dus dubbele bewoning, mantelzorg, B&B, atelier of wonen en werken aan huis, het kan hier. Leuk detail is dat de woonboerderij ontworpen is door de architect Albert Wiersema uit Bedum.

Voorhuis

Begane grond

Het voorhuis heeft een eigen entree met een ruime hal en toegang tot de kelder en de lichte woonkamer die twee schouwen heeft en een houten vloer. Dan is er nog een tuinkamer met openslaande deuren naar de omsloten tuin. De keuken is voorzien van inbouw apparatuur, heeft nog een mooie schouw met plavuizen op de vloer en een halletje met deur naar het toilet.

Verdieping

Op de verdieping zijn twee slaapkamers met een badkamer met douche, wc en wastafelmeubel. Dit voorhuis is aan familie verhuurd geweest.

Achterhuis:

Begane grond

De bewoners wonen zelf in de geheel verbouwde schuur, eigenlijk komt iedereen hier achterom maar er is natuurlijk ook een voordeur met een ruime hal met toilet en zelfs een zitgelegenheid om te borrelen of te lezen want de boekenkasten staan vol met boeken. Via openslaande glazen deuren kom je in de ruime living met originele balken plafond en openhaard en aangrenzend de mooie aangebouwde serre met ook weer dubbele openslaande deuren die je in de prachtig aangelegde tuin brengen. Maar we lopen eerst door een mooie toog naar de keuken met een ruim fornuis met 5 pitten en grote oven, Amerikaanse koelkast en een prachtige doorkijk naar de hal door een origineel raam uit een herenhuis uit Groningen. Sfeer en gezelligheid is hier te vinden. De berging heeft ruimte voor het witgoed en hier is ook de doorgang naar het voorhuis en de ruime inpandige garage of eigenlijke werkplaats.
Het hele huis is verbouwd en er zijn nieuwe deuren en kozijnen met dubbele glas door het hele huis en vloerverwarming op de beneden verdieping aangelegd, onder de plavuizenvloer.

Verdieping

Wanneer we via de hal naar de verdieping gaan komen we op een ruime overloop met ook hier weer opslagruimte en toegang tot de master bedroom onder de originele houten kap. De badkamer heeft een ingebouwde wastafel, ligbad, separate douche en toilet. Aan de voorzijde zijn nog twee slaapkamers en natuurlijk is er ook nog ruimte op de bergzolder die via een vernuftig luik te bereiken is.

Maar dan de tuin…… Deze is met liefde en gevoel aangelegd, een grote vijver en altijd kleur door de veelheid aan bloemen die bloeien en veel vogels en kikkers die een mooi concert geven. Onder de overkapping kan je heerlijk genieten van dit schouwspel. Via een pad, van de bekende kinderkopjes uit het Zuiderpark, kom je in de grote moestuin waar met zorg de groente groeit. Op de moestuin zit beklemmingsrecht.

Bewoners aan het woord:
Tja, wat kan je in een paar woorden zeggen over een huis waar je jaren met zo veel plezier hebt gewoond. Het voorhuis hebben we verbouwd voor een van onze ouders, maar hier zijn natuurlijk vele mogelijkheden voor te bedenken. In de grote schuur hebben we ons huis gebouwd met hulp van vakmensen uit de buurt. Het is een prachtig en warm huis geworden met een geweldige tuin waar je heerlijk op verschillende plekken kan zitten. Ook in het najaar onder de overkapping met de twee heathers aan is het genieten. De tuin is besloten en door de geluiden van de kikkers en vogels krijg je altijd het vakantiegevoel. Mocht je naar de stad willen, de busverbinding is erg goed maar Beijum ligt dichtbij met winkelcentra. Ook de Wiershoek (natuurvoedingwinkel) ligt om de hoek. Wij gaan kleiner wonen maar sluiten dit plekje in ons hart.

We kunnen nog veel meer vertellen over deze prachtige woonboerderij maar wij laten hem liever zien zodat u de sfeer kunt proeven en voelen wat voor fijne plek de Noordwolderweg 20 te Zuidwolde is.

Nieuwsgierig geworden? Kom langs, de koffie staat klaar!

Gegevens

Perceeloppervlakte : 1290 m2
Adres : Noorwolderweg 20
Postcode : 9785 AS
Stad : Zuidwolde
Prijs :  615.000k.k.
Pand Type : Vrijstaande woning
Doel : Verkopen
Status : Verkocht onder voorbehoud

Internal Structure

Kamers : 8
Slaapkamers : 5
Badkamers : 2

Eigenschappen

Bouwjaar : 1938

Bijlagen

Video

Voorzieningen

Tuin
Garage

Woninglocatie