helderinhuizen.nl
info@helderinhuizen.nl | Kantoor Groningen: 050-7200088 | Kantoor Amersfoort: 033-2048999
 295.000k.k.

HENDRIKSTRAAT 5A GRONINGEN

HENDRIKSTRAAT 5A TE GRONINGEN, SFEERVOLLE BOVENWONING MET 2 SLAAPKAMERS EN ONTREKKINGSVERGUNNING!

Deze karakteristieke bovenwoning is gelegen in één van de geliefde en gezellige wijk van Groningen de Oosterpoortbuurt. Dat betekent dat je vanuit huis zo naar het stadscentrum of het centraal station loopt en je tevens in de wijk voldoende voorzieningen hebt, knusse kroegjes en eetgelegenheden in de buurt. Geschikt voor starters maar ook voor de verhuur omdat er een onttrekkingsvergunning aanwezig is!

OMGEVING:
De Oosterpoort is de oudste wijk van Groningen, en mooie mix van vooroorlogse arbeidershuisjes en schipperswoningen in combinatie met nieuwbouw uit de jaren ´80.

Deze karakteristieke bebouwing met leuke kleine straatjes, knusse kroegjes, eettentjes en diverse kleinere buurtwinkels maakt de Oosterpoort een zeer geliefde en gezellige wijk. De naam “de Oosterpoort” klinkt letterlijk en figuurlijk als muziek in de oren vanwege het gelijknamige cultuurcentrum “De Oosterpoort” waar veel voorstellingen en concerten gegeven worden.

Ook is er in de wijk de buurttuin Oosterpoort te vinden. Dit is een ecologische stadstuin van bijna 2000 m² en is openbaar toegankelijk. Informatie is er te vinden op de website van het buurtcentrum en Oosterpoortnieuws, ook het nieuw te realiseren Zuiderplantsoen.

INDELING:

Hal/entree met trapopgang naar de appartement.

EERSTE VERDIEPING:
In de gang zit het toilet met wasbakje.

De woonkamer is ruim en heeft prachtige grote ramen, hoog plafond, open

welke is voorzien van een 4-pits gasstel, oven en afzuigkap. Er zijn nog twee schouwen aanwezig maar de radiatoren zorgen voor de warmte.

De ruimte is op te delen in een woonkamer en slaapkamer als je kamers gaat verhuren.

De open trap gaat naar de tweede verdieping.

TWEEDE VERDIEPING:
De overloop is ruim genoeg om de wasmachine te plaatsen.

De CV/berging zit achter een deur en de douche is netjes en heeft een dakraam. Aan de voorzijde is een slaapkamer met wastafel en bergzolder en aan de achterkant ook een slaapkamer met dakraam aan de zijkant, wastafel en bergzolder.

Het hele appartement is netjes afgewerkt en het dak is geïsoleerd.

VERHUUR:
Het is mogelijk kamergewijs te verhuren, er kunnen 3 kamers en gemeenschappelijke ruimte eenvoudig gemaakt worden.

BIJZONDERHEDEN:
– Woonoppervlakte 76 m²;
– De woning is voorzien van verwarming d.m.v. radiatoren en cv ketel 20
– Slapende VVE;
– Onttrekkingsvergunning aanwezig.

BEREIKBAARHEID:
De wijk ligt dichtbij de binnenstad, het Winschoterdiep, de zuidelijke ringweg. Lopend of fietsend bent u binnen enkele minuten op het Hoofdstation, station Europapark of in hartje binnenstad. Ook is de wijk met verschillende buslijnen goed te bereiken.

BEWOONSTERS AAN HET WOORD:
Wij hebben met enorm veel plezier in dit huis gewoond. Wij hebben hier zowel als student en als beginnend werker gewoond en daarvoor is de plek ideaal. Het huis is heel dichtbij de binnenstad, waardoor wij regelmatig lopend naar de stad gingen om een ijsje te halen of om wat te drinken op het terras.

Het huis is voorzien van een hoog plafond en grote ramen, waardoor het erg licht is en ruimtelijk aanvoelt. Dit is enorm fijn, zeker als de zon heerlijk schijnt. In de wijk Oosterpoort hebben wij ons altijd erg prettig gevoeld. Het is voorzien van de nodige winkels en er zijn twee stations om de hoek. Dit maakt dat je met gemak overal heen kunt. Bij een mooie zomerdag zijn de straten erg gezellig, omdat er op straat lekker wordt geborreld of gebarbecued. Wij gaan nu in een andere stad wonen en wensen de nieuwe bewoners een fijne tijd aan de Hendrikstraat.

Nieuwsgierig geworden naar het sfeervolle appartement in de Oosterpoort, bel 050-7200088 of mail naar info@helderinhuizen.nl. Tot dan!

Gegevens

Woonoppervlakte : 76 m2
Adres : Hendrikstraat 5a Groningen
Postcode : 9724 NA
Stad : Groningen
Prijs :  295.000k.k.
Pand Type : Appartement
Doel : Verkopen
Status : Recent verkocht
Pand ID : 12384

Internal Structure

Kamers : 3
Slaapkamers : 2
Badkamers : 1

Eigenschappen

Bouwjaar : 1899

Woninglocatie

Compare Listings

Titel Prijs Status Type Gebied Doel Slaapkamers Badkamers