info@helderinhuizen.nl | Kantoor Groningen: 050-7200088 | Kantoor Amersfoort: 033-2048999
 175.000k.k.

Helper Kerkstraat 135a Groningen

Dit appartementencomplex valt op door de kenmerkende architectuur en de eigen identiteit met een prachtige bouwstijl uit de jaren dertig. De eigenwijsheid is ook van binnen te zien. De woning aan de Helper Kerkstraat 135a te Groningen heeft de sfeervolle kenmerken uit de jaren ’30 zoals glas-in-lood deuren en een granito vloer.

Deze geweldige locatie is aan de zuidkant van Groningen, in het centrum van de gewilde wijk Helpman.
Het uitgebreide winkelcentrum van Helpman is op loopafstand, op enkele fietsminuten van het stadscentrum, Hoornse meer, centraal station of station Europark en gelegen nabij de uitvalswegen.
De woning is een onderdeel van een “gezonde” en goed functionerende V.v.E.

Kom binnen!

Welkom bij het appartement op de middelste verdieping met een riant balkon op het zuiden, twee slaapkamers en op de bovenste verdieping is extra ruimte gecreëerd om te werken, slapen, logeren of studeren.

Het samenspel van bontgekleurde bakstenen, de roodgekleurde leuningen en de enorme raampartij maakt het portiek alleen al bijzonder. Naast de voordeur is het oude liftschachtje bewaard gebleven.

Ook bij binnenkomst word je direct getrakteerd op een staaltje nostalgie in de vorm van de originele granitovloer. Oersterk en zo karakteristiek voor deze stijl.

Gelukkig is de glas-in-lood wand bewaard gebleven tussen de woonkamer en de keuken. De woonkeuken aan de achterzijde heeft een deur naar het balkon, die over de hele breedte van het huis loopt. Deze ligt fijn op het zuiden en is voorzien van een kast.

De slaapkamer van ca. 12m2 aan de achterzijde van het appartement grenst aan de badkamer, waarvan alle wanden helemaal vernieuwd zijn.
De slaapkamer aan de voorzijde is ca. 8.50m2 en heeft een vaste kast.

In de woonkamer, keuken en in de slaapkamer aan de voorzijde ligt een mooie eikenhouten vloer.

Verder is er in de gang nog de meterkast (in 2006 nieuwe elektra plus 2 extra groepen), het toilet en een voorraadkast.

Via het portiek gaan we naar de zolderverdieping. Eerst een halletje, dan is er toegang tot een mooie, lichte ruimte van ca. 13m2 die te gebruiken is voor allerlei doeleinden. Voorzien van een keurige laminaatvloer. Achter de knieschotten is nog heel veel bergruimte. Een zee van licht komt door het dakraam. In het halletje is het luik naar de zolderverdieping, waar ook nog ruimte is om spullen op te bergen.

In het souterrain is er nog een inpandige fietsenberging.

En verder:

– Het voorschotbedrag voor de blokverwarming bedraagt € 103,83 per maand. De servicekosten (onderhoud, schoonmaak, opstalverzekering enz.) bedragen per maand € 41,- en de reservering voor onderhoud is € 42,32. De
totale maandelijkse bijdrage voor dit appartement is dus € 187,16 (VVE + voorschot stookkosten).
– Het keukenblok betreft een heus American kitchen collectors item
– In de keuken hangt een elektrische boiler van 20.. (eigendom).

Tot slot de bewoners aan het woord:

Een fijn huis om echt thuis te komen. We hebben hier altijd erg fijn gewoond. Onze favoriete plek is zeker de grote woonkeuken. Samen koken en uitgebreide etentjes met familie en vrienden, ruimte genoeg en altijd gezellig. Met lekker weer kun je heerlijk rustig op het balkon zitten in de zon. De straat en omringende wijk zijn fijn en rustig, en je loopt in 5 minuten naar de winkels en naar het bos.

In Helpman heb je het beste van twee werelden, je bent met de fiets zo in hartje stad en het station, maar andersom ook zo in omliggende dorpjes en de natuur. Voor ons is het nu tijd voor een volgende stap en gaan buiten de stad wonen. Wij hopen dat iemand net zo verliefd wordt op dit appartement als wij dat altijd zijn geweest.

Wij laten u graag dit sfeervolle appartement zien, de koffie staat klaar!

Gegevens

Adres : Helper Kerkstraat 135a
Postcode : 9722 DD
Stad : Groningen
Prijs :  175.000k.k.
Pand Type : Appartement
Doel : Verkopen
Status : Verkocht
Pand ID : 2940

Internal Structure

Kamers : 4
Slaapkamers : 2
Badkamers : 1

Eigenschappen

Bouwjaar : 1939

Voorzieningen

Balkon

Woninglocatie

Compare Listings

Titel Prijs Status Type Gebied Doel Slaapkamers Badkamers