info@helderinhuizen.nl | Kantoor Groningen: 050-7200088 | Kantoor Amersfoort: 033-2048999
 325.000k.k.

DORPSSTRAAT 57, 9832 PC DEN HORN

Het Groningse dorp Den Horn ligt ten zuiden van het dorp Aduard, ten westen van de stad Groningen en zuid-oosten van het dorp Zuidhorn.
De naam Den Horn betekent ‘bij de hoek’, in het Gronings n Hörn.
Er is zelfs een eigen website met alle informatie over het dorp, het is een leuk en actief dorp 10 autominuten van de stad Groningen.

Dorpsstraat 57 Den Horn, is in de verkoop, deze ruime vrijstaande jaren 30-woning met diepe achtertuin staat op een perceel van 1375m2.
De bovenverdieping van de woning is recentelijk gemoderniseerd en de plannen voor de benedenverdieping zijn er ook maar de bewoners kwamen een andere woning tegen en gaan daarom deze sfeervolle woning verkopen.

Indeling:

De entree is nog authentiek met glas in lood en de trap naar de verdieping, maar iedereen komt eigenlijk altijd achterom.
Bij binnenkomst in de ruime en lichte woonkamer met gezellig erker vallen de houten vloer en houtkachel meteen op. De eettafel staat op een mooi punt en hier kan je heerlijk met z’n allen eten maar is tevens een fijne werkplek.
Achter in de woonkamer is de lichte open keuken met vrijstaande Boretti fornuis en alle inbouwapparatuur en voorzien van een natuurstenen werkblad. Ook de deur naar nieuwe badkamer met een douche en wastafel zit hier.
Dan stappen we van de woonkamer in het achterhuis, hier zit het toilet, de oude badkamer en zolderberging. Deze zolderberging is middels een vlizotrap toegankelijk. Het plan was om hier een woonkeuken te maken met het uitzicht op de achtertuin. Aan de achterzijde van het huis zit nog een ruime schuur voor de fietsen en andere spullen.
Wanneer we naar boven gaan hebben we aan de voorzijde een hele ruime slaapkamer met twee werkplekken en zolder.
Een nieuw toilet met wasbak en twee slaapkamers met beide een dakraam aan de achterzijde.

Tuin:

De tuin is ruim en heeft mooie zonnige plekjes rondom het huis.
Een riant oprit en de achtertuin is deels bestraat en een groot stuk gras met nu nog speeltoestellen maar ook ruim genoeg voor een paard. Voor het houten tuinhuis kan je ook gezellig zitten.

Het dorp:

Den Horn is een klein dorp met zo’n 201 dorpsbewoners. Het dorpshuis ’t Hornhuus staat in het midden, het kerkje aan de rand en hier wordt elk jaar kerst gevierd en vinden activiteiten plaats. Dichtbij Dorpsstraat 57 ligt het sport- en speelveld wat in 2010 is gerealiseerd. Het dorp heeft een eigen website waar alle activiteiten vermeld staan.
De Wandelroute ‘Groninger Borgenpad’, deel Den Horn – Den Ham (ca. 10 km) kan je bewandelen, maar fietsen is ook prachtig in dit stukje Groninger land.

Bijzonderheden:
– jaren 30 vrijstaande woning;
– 3 slaapkamers;
– ruime kavel;
– tekening van architect ter inzag;
– dichtbij de stad Groningen gelegen.

Bewoners aan het woord:

Op fiets afstand van de stad Groningen ligt het mooie dorp Den Horn. Geen huis is hier hetzelfde en dat geldt ook voor de samenstelling van de inwoners. Stadjers, import en ‘Hörners’ vormen hier een gezellige gemeenschap. Het dorp kent geen voorzieningen maar is allerminst ‘slapend’. In het kerkje van Den Horn worden verschillende culturele activiteiten georganiseerd. Het Hornhuis is een ontmoetingsplek waar voor jong en oud het hele jaar door activiteiten georganiseerd worden. Wanneer je het leuk vindt kun je je actief inzetten binnen 1 van de commissies om gezamenlijk het dorp mooi te maken en te houden. Onze kinderen hebben een fantastische plek gehad om op te groeien naast de mooiste speeltuin van het westerkwartier. Den Horn ligt aan een geliefde fiets en rallyroute waardoor je in de zomer kunt genieten van alles wat voorbij komt. Daarnaast is Den Horn een plek om tot rust te komen en voor onze familie was het de favoriete vakantiebestemming.

Gegevens

Woonoppervlakte : 130 m2
Perceeloppervlakte : 1375 m2
Adres : Dorpsstraat 57 Den Horn
Postcode : 9832 PC
Stad : Den Horn
Prijs :  325.000k.k.
Pand Type : Vrijstaande woning
Doel : Verkopen
Status : Onder bod
Pand ID : 9617

Internal Structure

Kamers : 4
Slaapkamers : 3
Badkamers : 2

Eigenschappen

Bouwjaar : 1935

Voorzieningen

Tuin

Woninglocatie

Compare Listings

Titel Prijs Status Type Gebied Doel Slaapkamers Badkamers