info@helderinhuizen.nl | Kantoor Groningen: 050-7200088 | Kantoor Amersfoort: 033-2048999
 350.000k.k.

Baron van Asbeckweg 44 Warfhuizen

Niet alleen de naam is majestueus: Baron van Asbeckweg 44;het fors landelijk pand met dwarskap en wolfseinden is vanaf 1975 een Rijksmonument.
De woning is gebouwd in 1839 en vanaf 1930 is het een manufacturenwinkel geweest alsmede “het Nutshuis”, een kleuterschool (1937) en de gang was een bibliotheek.
Een rijke historie op een heerlijk plek.
Onthaasten en tot rust komen na een dag werken. Groningen ligt op ca. 30 minuten rijden. De bus brengt je van Wehe-denHoorn naar Winsum. En met de trein ben je in 15 Minuten vanaf station Winsum in Groningen.
Maar dichterbij (op 5 km afstand) vind je een supermarkt en scholen.

Welkom in Warfhuizen!

Werfhusen (van werf; “kunstmatige heuvel op de klei” en huizen; “huizen op de wierde”) staat op de noordelijkste grootste heuvel. De kleinere en zuidelijke heuvel heet Burum (van “bur; “buurman”, “landman”; buurtgenoten”) en ademt als buurtschap nog steeds de sfeer van vroegere tijden uit. Waar vroeger de vlasfabriek stond bevindt zich nu een jachthaventje. Warfhuizen heeft een lange geschiedenis en had vroeger twee borgen, de Gaykingaborg (Huis ter Borgh) en de Lulemaborg. Helaas zijn alleen de 17e Zeeuwse zandstenen leeuwen met de wapens nog over. Laat u verassen door deze prachtig plek, wonen op een heuvel en slechts 20 km van de stad Groningen.
Eigenaar aan het woord:
Sinds 1974 wonen we op deze heerlijke plek!  Hier hebben we kinderen gekregen en zien uitwaaieren. Kleinkinderen over de vloer en vooral in de tuin. Die eindeloos fijne tuin. De ruime omsloten tuin, het geweldige uitzicht over de velden is volop genieten. Het Nationaal Park Lauwersmeer ligt om de hoek, Vis & Vaarwater  (oude trekvaart tussen Ulrum en Groningen) naast de deur met aanleg mogelijkheid voor een boot.  In de vrijstaande schuur (voormalig pakhuis, gebouwd in 1849, “drankhuisje” alwaar drank voor de naastgelegen herberg werd opgeslagen) is volop ruimte voor opslag/ auto’s/ camper of caravan.
De ruime tuin maakt het buitenleven helemaal compleet. Naast de vele vaste planten en  fruitbomen zijn er verschillende terrassen. Zowel in als uit de zon is het heerlijk genieten van alle jaargetijden. Living on the countryside! Wij nodigen u uit voor een bezichtiging. 
Voor de liefhebber zijn er ook mogelijkheden voor bijvoorbeeld een Bed & Breakfast of praktijkruimte.
Kom binnen:

Begane grond:

Via een dubbele voordeur kom je in een origineel tochtportaal welke doorgang geeft naar de brede gang met authentiek en beschilderde plafond.
Aan de rechterzijde van de gang bevindt zich achter de originele houten deur een gigantische en lichte woonkamer (ca. 54 m2). De woonkamer heeft een haard en een aantal originele raamluiken voor de 6-vlaksramen. (kenmerkend voor het Rijksmonument)
Aan de linkerzijde van de gang treffen we de altijd gezellige leefkamer met woonkeuken.
De keuken is voorzien van een L-vormige keukenblok met diverse inbouwapparatuur en schiereiland.
Aansluitend de lichte serre van ca. 15 m2 (aangebouwd in 2002) alwaar je zelfs met minder fraai weer het buitengevoel ervaart.
Via de woonkeuken kom je in een tussenhal. Vanuit hier kom je in een slaap/ werkkamer ( 3.40 x 4.60), het toilet en de bijkeuken met kelderkast en deur naar de tuin.

Verdieping:

De verdieping is bereikbaar via een open trap in de leefkamer. De zeer ruime overloop geeft toegang tot 4 riante slaapkamers, een zolder/ bergruimte (mogelijkheid tot extra kamer), CV-ruimte, bergkast en een balzaal van een badkamer met ligbad, 2e toilet, aparte douche en dubbele wastafel.
Kenmerken:
–  Bouwjaar 1839
–  CV Intergas 2015
–  1980 voorzien van nieuwe pannen
–  Elektra vernieuws in 2016
–  Schilderwerk 2018
–  Perceeloppervlak 2005 m2
–  woning is ca. 14 meter breed en 10 meter diep.

Gegevens

Woonoppervlakte : 100 m2
Perceeloppervlakte : 2005 m2
Adres : Baron van Asbeckweg 44
Postcode : 9963 PC
Stad : Warfhuizen
Prijs :  350.000k.k.
Pand Type : Vrijstaande woning
Doel : Verkopen
Status : Verkocht
Pand ID : 4654

Internal Structure

Kamers : 9
Slaapkamers : 5
Badkamers : 1

Eigenschappen

Bouwjaar : 1839

Bijlagen

Voorzieningen

Tuin
Garage

Woninglocatie

Compare Listings

Titel Prijs Status Type Gebied Doel Slaapkamers Badkamers