info@helderinhuizen.nl | Kantoor Groningen: 050-7200088 | Kantoor Amersfoort: 033-2048999

Woning kopen

Wil je een woning kopen? Hoe doe je dat en waarom heb je een aankoopmakelaar nodig? Hieronder vertellen we het je graag. Of het nu gaat om een woning in Vathorst, Groningen of Soest veel mensen denken dat een woning kopen prima zelf te doen is. Maar waarom zelf doen als wij u van A tot Z kunnen begeleiden, we u naast al het werk, het onderzoeken van bestemmingsplannen en het voeren van de onderhandelingen, ook nog eens opkomen voor alleen uw belangen?

Onze kennis

We kijken verder dan onze neus lang is, en door ons uitgebreid netwerk en locale marktkennis horen en zien we meer. Wij vrouwen hebben oog voor detail. Geven vakkundig advies. Zijn je klankbord als gaat om een huis kopen. Wij zijn jouw deskundige aankoopmakelaar. Het spreekt voor zich dat onze kennis over de nieuwste juridische ontwikkelingen up-to-date is. We zijn gediplomeerde NVM-makelaars , hebben de nodige bouwkundige kennis en onderhandelen dagelijks. Daar kan ook jij je voordeel mee doen.

Wil je een appartement kopen? Dan is het helemaal opletten geblazen. Betreft het een “gezonde VvE”? Is er een MJOP? Wat mag en wat mag niet? Voor welk deel ben je verantwoordelijk? Wat zijn de huisregels? Is er een gezamenlijke verzekering? En ga zo maar door.

Ken jij eigenlijk je rechten en plichten als koper? Niet onbelangrijk. We willen graag goed voorbereid zijn voordat we namens jouw gaan bieden op een woning. Daarom vindt er vooraf een vrijblijvend hypotheek-adviesgesprek plaats. Hierdoor kunnen we daadkrachtig te werk gaan indien nodig bij de onderhandelingen en weten we bij voorbaat waar we aan toe zijn. Zo weten wij naast het beperken van de risico’s,(als koper heb je namelijk ook je onderzoeksplicht) je ook te behouden voor eventueel onnodig beperkende clausules in een koopakte.

Wij zoeken alles voor je uit

Als aankoopmakelaar pluizen we alles voor je uit en komen op voor jouw belangen. Als dan de woning is gekocht houden we nog steeds nauwlettend alles in de gaten. We maken een afspraak voor de voorinspectie voordat we samen naar de notaris gaan en jij je handtekening zet voor je nieuwe thuis.

woning kopen

Meerdere kopers?

Wat te doen als er meerder gegadigden/ kopers zijn? Wat zijn dan je mogelijkheden? En hoe maak je kans? Tegenwoordig is dit meer regel dan uitzondering. We zijn door onze, inmiddels meer dan 20 jaar lange ervaring, door de wol geverfde experts is onderhandelingstactieken. Als aankoopmakelaar zijn we echte specialisten. We kennen de markt op ons duimpje. We kennen de collega’s en we weten waar de valkuilen zitten en tackelen zoveel mogelijk de risico’s. We pluizen de door de verkopende makelaar opgemaakt koopakte door. Kleine lettertjes zijn ons niet vreemd en we behoeden je voor de grote gevolgen welke deze kunnen hebben. We houden samen bij wat er wanneer moet gebeuren. Wanneer lopen de voorwaarden af. Is de financiering rond?

Uw woonplezier is onze reclame! Dus haal je voordeel uit onze aankoopbegeleiding en laat je ontzorgen door ons.

Kosten / makelaarscourtage

Er zijn twee mogelijkheden. Of je hebt al een woning op het oog; dat heet dan een gerichte aankoop opdracht. Of we gaan samen op zoek naar je nieuwe droomhuis. Voor beiden rekenen we een apart tarief.

Al een woning op het oog?

Indien je al een woning op het oog hebt, dan rekenen we € 1500,- voor begeleiding van A tot Z. Mocht onverhoopt de koop niet doorgaan dan berekenen we alleen de kosten voor het voorwerk, namelijk. € 250,-

Indien we samen op zoek gaan naar je droomwoning, gaan we alle bezichtigingen met je mee en begeleiden je door het hele traject. Hiervoor berekenen we 1 % van de aankoopsom.

Naast aankoopbegeleiding kunnen we je ook helpen bij het vinden van de juiste benodigde specialisten op het gebied van financiën, verzekeren, verhuizen, verbouwen. We hebben in de loop der jaren een netwerk van betrouwbare specialisten om ons heen gebouwd.

 

Vragen? Neem contact op