helderinhuizen.nl

Wijken in Groningen

Wijken in Groningen

Centrum

Het hele gebied binnen de grachten (en een stukje daarbuiten). Het centrum is het meest bruisende deel van de stad. U bent er op loopafstand van de winkelstraten, knusse kroegjes of de schouwburg. Het centrum is een mooie plek om te wonen, maar vaak wel wat prijziger dan de andere wijken.

Oosterpoort

Een mengelmoesje van jonge stellen en studenten. Er staan veel oude panden maar ook leuke vissershuisjes, kroegjes en eetcafés. De Oosterpoort, één van de schouwburgen van Groningen, ligt ook in deze wijk. Niet helemaal onverwacht gezien de naam. Vele concerten en voorstelling worden hier gegeven.

Korrewegwijk

Een grote vooroorlogse wijk met veel studenten die slechts vijf tot tien minuten fietsen van het centrum ligt. In de Korrewegwijk doet u gemakkelijk uw boodschapjes bij de Jumbo of Aldi die in het winkelcentrum in de buurt zijn gelegen. Voor heerlijke Oosterse hapjes zit u in de wijk ook goed: de grootste Aziatische supermarkt van Groningen is er ook gevestigd.

Rivierenbuurt

Een buurt ten zuiden van het centrum, vlak achter het station. Naast dat het ideaal is dat het station er naast gelegen is, is het ook een leuke bijkomstigheid om vlakbij het Stadspark te wonen- het grootste park van Groningen waar grote evenementen als dancefestivals en ieder jaar het Groningse Bevrijdingsfestival plaatsvinden.

Wijken in Groningen

Helpman/de Wijert

Het is een eindje fietsen van het centrum, maar in de wijk bevinden zich unieke woningen tegen een betaalbare prijs en is het een rustige omgeving tegenover. Daarnaast ligt het fijne openluchtzwembad de Papiermolen er en het station is er ook niet ver vanaf. U doet er vanuit deze wijk ongeveer tien minuten over om bij het station te komen en twintig minuutjes naar het Zernike.

Vinkhuizen

Een wijk op een behoorlijke afstand van het centrum, maar dichtbij de Zernike campus. In Vinkhuizen wonen veel jonge stellen en studenten die wat groter en goedkoper willen wonen.

Selwerd/Paddepoel

Een wijk met een groot winkelcentrum en vlakbij het Zernikecomplex. Een zeer geschikte wijk voor ieder: grote gezinnen, alleenstaanden en studenten. In de wijk wonen veel studenten in grote studentenflats, waar ook de meeste internationale studenten terechtkomen.

Beijum/Lewenborg

Wilt u wonen in een landelijke omgeving, met de stad binnen handbereik? Dan biedt Beijum/Lewenborg u vele mogelijkheden. Beijum is gebouwd in de jaren tachtig en daarmee een van de jongere wijken van de stad. De wijk is met zijn ruimte en groenvoorzieningen ideaal voor gezinnen. Daarnaast heeft Beijum diverse voorzieningen als scholen en winkels. Ook sportliefhebbers komen aan hun trekken in het nabijgelegen natuurpark Kardinge. De buurtcentra in Beijum organiseren verschillende activiteiten voor de bewoners.

Compare Listings

TitelPrijsStatusTypeGebiedDoelSlaapkamersBadkamers