helderinhuizen.nl
 395.000k.k.

ZUIDERKERKSTRAAT 3 GRONINGEN

De Zuiderkerkstraat is een zijstraat van de Nieuwe Ebbingestraat. Het nieuwe kerkhof met de Nieuwe Kerk vormt een groen hart, de stalhouderij, slagerij en het restaurant De Zevende Hemel maakt dit plekje tot een gezellige buurt in het centrum van de stad. De karakteristieke woning op nummer 3, bouwjaar 1870 met een woonoppervlakte van 119 m2 op een perceel van 77 m2 is volledig gerenoveerd en tot in detail afgewerkt.

De Zuiderkerkstraat 3, uniek/ statig/ en met allure. De entree is verrassend met het stadstuintje en de gang is een warme binnenkomst. Wanneer we de woonkamer binnen lopen voel je de sfeer van weleer maar ook de huidige gemakken zijn aanwezig, de houtkachel met houten vloer en ramen met dubbel glas. De open trap geeft een design twist aan de woonkamer, sierlijk maar toch strak en mooie combinatie.
Aan de achterzijde ligt de studeer/slaapkamer met zicht op de patio en met inbouwkast en perfect afgewerkt zoals de rest van de woning. In de gang is het toilet, strak met fontein en raampje wat open kan.

De aangrenzende design keuken is strak en er is gebruik gemaakt van hoogwaardige apparatuur met bijpassende gasfornuis, koelkast en vaatwasser. De vaste kast is op maat gemaakt en voorzien van schuifdeuren. Openslaande ramen boven het aanrecht laat de zon maar ook vogelgeluiden binnen komen en kijkt uit op de patio, een geweldige plek om te zitten, in het voorjaar onder de treurberk maar ook in de herfst zit je hier heerlijk. De toegangspoort tot de achteringang is aan de straatzijde (Nieuwe Ebbingestraat) te bereiken en is een grote plus in de stad.

Dan de bovenverdieping, aan de voorzijde een slaap/studeer/werk kamer met houtkachel en met behoud van de originele elementen en nog een slaap/berg zolder. Wat een prachtige ruimte met sfeer en perfecte afwerking. De grote ramen hebben iets van een Frans balkon met het levendige geluid van de stad, verrassend!
De badkamer met douche en afzuigsysteem, toilet en wastafel en een inbouwkledingkast waarin ook plek voor witgoedopstelling.

Verkoopster aan het woord:
De Hortusbuurt is heel geliefd en de Zuiderkerkstraat wordt door ons bewoners het leukste straatje van Groningen genoemd. Wonen in een rustige buurt en toch in het centrum van de stad.
Centraal in ons straatje ligt het restaurant De Zevende Hemel, waar we vrijdagsmiddag gastvrij worden onthaald door de eigenaar voor een buurtborrel, terwijl hij verzoeknummers voor ons speelt op de vleugel. Je kunt wel spreken van een buurtschapje, we zijn er voor elkaar waar nodig, zonder overloop of verplichtingen.

De Zuiderkerkstraat valt onder beschermd stadsgezicht, het is cultureel van waarde. De eerste huizen in de buurt zijn begin 17de eeuw gebouwd. De kerk die nu o.a. als concertzaaltje wordt gebruikt.
Rondom de kerk is het grasveld, waar je na het werk met je kleedje en bordje met hapjes nog even van de zon geniet in je ’eigen stadstuin’. Waar je met je vrienden afspreekt, kortom waar een heerlijke en gemoedelijke sfeer hangt – een beetje de sfeer van een dorpje van vroeger. Er is een mix van verschillende leeftijden en dat maakt het extra mooi en levendig.

Met een parkeervergunning en als je wilt een extra bezoekerspas parkeer je voor de eigen deur.
En verder is alles, ja echt alles binnen een straal van 150 m. te vinden. Van schroefjes, boeken, kapper, biologische en gewone supermarkt, kunstwinkeltjes en de vele streetfoodwinkeltjes tot de huisarts, yoga, bieb en filmhuis.

Een laatste drankje in het eigen groene en bloeiende binnenplaatsje achter het huis, waar dit voorjaar weer meesjes zijn komen wonen en waar ’s avonds de kamperfoelie geurt.
Dit geef ik de nieuwe kopers graag mee.

Wat een werk is hier verricht de laatste jaren, wij mochten het verbouwproces volgen en het is buitengewoon prachtig geworden, tot in detail!
Veel liefde is er in de Zuiderkerstraat 3 gestopt en nu komt de woning vrij voor een nieuwe koper, wij leiden u graag rond!

Gegevens

Woonoppervlakte : 119 m2
Perceeloppervlakte : 77 m2
Adres : Zuiderkerkstraat 3 Groningen
Postcode : 9712 PZ
Stad : Groningen
Prijs :  395.000k.k.
Pand Type : Tussenwoning
Doel : Verkopen
Status : Recent verkocht
Pand ID : 10744

Internal Structure

Kamers : 3
Slaapkamers : 2
Badkamers : 1

Eigenschappen

Bouwjaar : 1870

Voorzieningen

Tuin

Woninglocatie

Compare Listings

TitelPrijsStatusTypeGebiedDoelSlaapkamersBadkamers