helderinhuizen.nl
 790.000

Coehoornsingel 115

Welkom bij dit prachtige herenhuis uit 1893 in het hart van de binnenstad van Groningen. Dit historische pand biedt een unieke kans om te wonen en werken in een gemeentelijk monument met behoud van de authentieke details aangevuld met moderne voorzieningen.

Het herenhuis genaamd HOFSBURG, heeft een stijlvolle uitstraling en is zeer zorgvuldig onderhouden. Wanneer we voor de deur staan begint het verliefd worden op dit unieke pand. In de gevel zien wij niet alleen de verschillende metselstijlen maar ook details zoals het bouwjaar en de naam Hofburg. Bij binnenkomst word je meteen verrast door de authentieke elementen die dit pand zo bijzonder maken. Denk aan de hoge plafonds, ornamenten, glas-in-lood ramen en originele deuren.

Dit pand is niet alleen geschikt als woning, maar ook als praktijk-werkruimte. Zelfs voor de huidige eigenaar het in 1983 in gebruik nam, was het reeds een huisartsenpraktijk. Het biedt een perfecte combinatie van woon- en werken, waardoor het een ideale locatie is voor iedereen die een eigen bedrijf wil beginnen of runnen.

Met vier woonlagen biedt dit herenhuis veel ruimte.

SOUTERRAIN
Zo is er een souterrain met een ruime kamer met ramen en lichtinval, een slaap-/ werkkamer een toilet, opslag/ -bergruimte en een deur naar buiten.

BEGANE GROND
Op de begane grond bevindt zich de praktijkruimte. Je komt binnen via een bordes en statige entree deur. Aan de rechterkant bevindt zich een assistentenkamer/ receptie en aan de linkerkant een ruime praktijkruimte. De wachtruimte en het toilet is afgescheiden middels een glazen deur. Ook bevinden zich hier de openslaande deuren naar het plaatsje.

EERSTE VERDIEPING
Op de eerste verdieping bevindt zich de gezellige woonkamer met mogelijkheid voor open haard en een fanatisch uitzicht. De keuken biedt ruimte voor de eettafel en is voorzien van een L-vormige keuken voorzien van inbouwapparatuur. Tevens heeft de keuken een deur naar een balkon/ balustrade. Op deze verdieping bevindt zich ook een ruimte toilet met wastafel.

TWEEDE VERDIEPING
De zeer ruime slaapkamer is eenvoudig op te delen in 2 kamers. Op deze verdieping is tevens een open badkamer gemaakt met douche en wastafel. (een ligbad op pootjes behoort tot de mogelijkheden)

De locatie van dit prachtige herenhuis is ook uniek. Gelegen in het hart van de binnenstad van Groningen, bevindt het zich op loopafstand van alle voorzieningen die deze bruisende stad te bieden heeft. Van gezellige cafés en restaurants tot winkels en culturele instellingen.

Kortom, dit rmonument met authentieke details en moderne voorzieningen, gelegen in het hart van de binnenstad van Groningen, laat ons hart sneller kloppen. Kom je het zelf ervaren? Maak een afspraak voor een bezichtiging en wij laten je het graag zien tijdens een persoonlijke bezichtiging.

Momenteel wordt een gedeelte nog verhuurd als huisartsenpraktijk.

Gegevens

Prijssoort : kk
Woonoppervlakte : 190 m2
Perceeloppervlakte : 72 m2
Adres : Coehoornsingel 115 Groningen
Postcode : 9711 BR
Stad : GRONINGEN
Prijs :  790.000
Pand Type : Herenhuis
Doel : Verkopen
Status : Beschikbaar
Pand ID : 17534

Internal Structure

Kamers : 7
Slaapkamers : 3
Badkamers : 1

Eigenschappen

Bouwjaar : 1893

Woninglocatie

Compare Listings

TitelPrijsStatusTypeGebiedDoelSlaapkamersBadkamers