helderinhuizen.nl

Je hoeft geen grote investering te doen om een betere verkoopprijs en mogelijk snellere verkoop te stimuleren

Het verkoopklaar maken van de woning  is niet alleen voor de fotopresentatie goed, maar ook met bezichtigingen kan je een groot verschil maken!

Tip 1:

Frisse kleuren op de muur

Lichte neutrale kleuren op de muur zorgen voor ruimtelijkheid en kan wonderen doen voor de uitstraling van je woning. Maar ook zal de potentiële koper sneller het gevoel hebben een instapklare woning te kunnen betrekken. 

Kies daarom voor een neutrale lichte kleur als basis, denk aan wit, lichtgrijs, beige of pastel. In de accessoires kan je met kleur gaan spelen. 

Tip 2:

Gebruik kleur in accessoires

Als we verder gaan vanaf tip 1 komen we bij tip 2: De kleuraccenten. Door accessoires in kleur aan te brengen geef je sfeer aan de woning. Kussen, kunst, bloemen en vloerkleden zijn items waar je mee kan spelen in het interieur.  

Tip 3: Zorg voor goede verlichting

Vervang oude lampen voor LED of Halogeen verlichting. Maar vergeet vooral sfeerverlichting niet, vooral op donkere dagen kan bij een bezichtiging een beetje extra verlichting binnen geen kwaad en kan het de woning net nog een beetje gezelliger maken.

Tip 4:

Persoonlijk

Een van de belangrijkste misschien wel van deze week. Door persoonlijke foto’s, decoraties en verzamelingen weg te halen voor foto’s en bezichtigingen gaan we de woning ‘neutraal’ maken. Dat betekent dat de potentiële koper zich makkelijker kan zien in zijn of haar toekomstige woning. In plaats van het gevoel hebben nog steeds ‘op visite’ te zijn. Daarnaast zal door het weghalen van persoonlijke spullen ook de aandacht op de woning zelf komen en niet op jouw eigen privé-spulletjes.

Tip 5:

Sanitair

Zorg voor schone en werkende badkameraccessoires, heb je een lekkende kraan of een oude douchekop die zijn beste tijd gehad heeft? Koop dan een nieuwe kraan en douchekop en monteer deze voor de verkoop. Dit zijn kleine investeringen die een grote impact hebben. 

Maar ook de aankleding van de badkamer tijdens de foto’s en bezichtigingen is belangrijk. Zo wil niemand tegen een volle uitpuilende wasmand aankijken of een rommelige badkamer.

Stem baddoeken en aankleding met elkaar af in kleur, dat geeft een sfeervolle en chique uitstraling.

Tip 6: OPRUIMEN 

Ja, opruimen dat is logisch horen wij je denken. Maar toch zal je net even wat verder moeten gaan met ruimen. Zorg ervoor dat er geen losse kabels onder of achter meubels vandaan komen, speelgoed van de kinderen niet over de vloer ligt. Het mandje van de kat even de kast in. Maar denk ook aan ruimtes zoals bergingen en garages. Deze kan je goed gebruiken om spullen in op te slaan die niet op de foto mogen, maar denk er wel aan dat men bij een bezichtiging deze ruimte wel wil zien. Dus zorg dat de vloeren vrij blijven van spullen zodat potentiële kopers de ruimte in kunnen lopen en zo alles goed kunnen bezichtigen.

Tip 7: Sfeertje

Heb je een houtkachel, gashaard of leuke kaarsen. Steek die aan voor de foto’s en bij bezichtigingen. Het geeft niet alleen een aangename warmte qua temperatuur maar ook zeker in sfeer. 

Tip 8: Keuken

De keuken is natuurlijk een basisruimte in de woning. Een goede, nette keuken verkoopt beter dan een keuken die vies, kapot en slecht onderhouden is. Dit zeggen we misschien wat overdreven, maar een keuken waarvan apparatuur niet werkt of beschadigingen heeft, kan in een onderhandeling verschil maken. Zorg er daarom voor dat alle apparatuur naar behoren werkt of vervang deze. De kosten wegen niet op tegen een goede en mogelijk hogere verkoopprijs. Maar ook een schone en opgeruimde keuken betekend dat je deze met zorg gebruikt. En ook dat kan een potentiële koper net dat goede gevoel geven om voor jouw woning te kiezen. Een keuken moet uitnodigen om te gebruiken!

Tip 9: de vloer

Goede, lichte vloeren zijn een musthave. We leggen het uit.

Vloerbedekking is vaak een stofnest, slijtage ligt hoog en absorbeert veel licht. 

Een lichte laminaat of PVC vloer is hygiënischer, maar weerkaatst ook veel licht van buiten naar binnen. Daardoor zal je dus veel verschil merken in de ruimtelijkheid van de woning. Dus heb je nog een oude vloerbedekking liggen op de eerste verdieping? Vervang deze dan voor een lichte laminaat of PVC vloer voordat de woning de verkoop ingaat. 

Tip 10: Buiten

We kunnen buitenom niet vergeten natuurlijk 😉 Naast een opgeruimde tuin is het onderhoud net zo belangrijk. Van zowel de tuin als de woning. Denk hierbij aan het schilderwerk, eventueel houtrot, dakbedekking die niet goed meer is. Dit is met een kleine investering op te lossen en maakt ook dat erg achteraf geen ‘gedoe’ over kan komen. Daarnaast is het onderhoud van de tuin belangrijk, onkruid staat niet fraai en woekerende planten zijn een doorn in het oog. Zorg er daarom voor dat ook buitenom dus netjes is voordat de woning de verkoop ingaat. 

#tips #verkoopklaar #verkopen #interieurstyling #makelaar #styling #woontips #helder #helderinhuizen #helderinhuizenmakelaar

Compare Listings

TitelPrijsStatusTypeGebiedDoelSlaapkamersBadkamers