helderinhuizen.nl

Er moet ons iets van het hart


Er moet ons iets van het hart. Afgelopen dinsdag plaatsten wij een noodoproep op Facebook. Onze klant zou dakloos zijn per 1 november as. Wat een reacties kregen we en het bericht is ontzettend vaak gedeeld. Zo’n kleine moeite, even delen, maar voor onze klant een kwestie tussen wel of niet dakloos binnen twee weken.

Ons hart smolt toen één van onze FB-vrienden een pb-tje stuurde waarin zij letterlijk schreef: ‘altijd welkom, hoe dan ook. Zij of hij mag zolang als het moet bij mij logeren.’ Haar tweede huilbui door zoveel warmte in dit gebaar. Ook kregen we iets minder altruïstische berichtjes. Eigen gewin. Jammer dat het ego zelfs op zo’n kwetsbaar moment niet even aan de kant kan worden geschoven. Geld boven liefde.

Onze klant is gered door één van onze collega’s die de oproep op Facebook zag. Hij heeft een prachtig klein studiootje -hoge plafonds, sierlijk omlijste ramen en originele ornamenten- te huur op loopafstand van haar werk. Ze kan er zo in en het probleem met de inkomensverklaring die altijd gevraagd wordt (die zij niet kan geven omdat ze net 1 maand bij haar nieuwe baas werkt) werd door collega weggewuifd: ‘Ik vertrouw jullie toch! Haal de sleutel maar, dan kun je het even zien.’ En het huurbedrag? ‘Dat komt wel goed.’ Haar derde huilbui.

Niets is vanzelfsprekend. Daarom dank voor jullie delen, de persoonlijke, warme aanbiedingen en natuurlijk onze reddende engel. We zullen uit integriteit geen namen noemen, maar zij weten wie wij bedoelen. Mensen met een groot, egovrij hart.

“Een nieuw begin in een andere stad, met een andere baan en in plaats van man en kinderen, alleen. Het verwerken kan beginnen, maar wel in haar eigen, kleine thuis waar zij zich helemaal terug kan trekken. Eén van de eerste basisbehoeften van elk mens. Opgelucht ademhalen was nog nooit zo letterlijk. We kunnen vanaf hier samen op zoek naar haar eigen stek om te kopen, in alle rust, zonder haast.”

De zaadjes van de voorzichtig beginnende deeleconomie worden met dit soort acties geplant. Opdat we hier later de liefdevolle vruchten van kunnen plukken.


Compare Listings

TitelPrijsStatusTypeGebiedDoelSlaapkamersBadkamers