helderinhuizen.nl

Het inrichten van je nieuwe huis is altijd een leuk en spannend project om aan te beginnen. Je kunt los gaan met je creatieve ideeën en elke kamer helemaal inrichten zoals jij het wilt. Toch is het soms lastig om te bedenken voor welke stijl je nou zou willen gaan. In deze blog hebben we daarom een paar super leuke interieurtrends van over de hele wereld op een rijtje gezet die je wat extra inspiratie geven bij het inrichten van jouw nieuwe huis.

Japans Minimalisme

De Japanse interieurtrends zijn erg populair over de hele wereld en leggen de nadruk voornamelijk op een simpel, eenvoudig en minimalistisch interieur. Deze inrichting draait om het creëren van een rustgevende omgeving. Er wordt veel gebruikgemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, rotan, bamboe, steen en linnen. Daarnaast zie je bij deze stijl vaak lage meubels en mooie vloerkleden met neutrale kleuren. Ook is de Shōji vaak te zien in verschillende ruimtes. Dit is een soort houten kamerscherm die verschillende ruimtes van elkaar kan scheiden. Ook komen asymmetrische en organische vormen zoals asymmetrische kunstwerken en organische vazen veel voor in deze inrichting. Qua kleuren richt deze stijl zich voornamelijk op rustgevende en natuurlijke aardetinten zoals bruin, beige en grijstinten.

Scandinavisch Hygge

Hygge is een Deens begrip waar gezelligheid en een knusse sfeer centraal staan. Deze stijl draait allemaal om het creëren van warmte en gastvrijheid in je huis. Vervang bijvoorbeeld je eetkamerstoelen door een klein bankje met mooie lichte kussentjes en maak van je saaie lege hoek een knus zithoekje. Kies vooral voor lichte kleuren, natuurlijke materialen zoals hout en wol, en zachte verlichting om een knusse sfeer te realiseren. Plaats ten slotte nog wat kaarsen en wat zachte dekentjes voor nog wat extra gezelligheid.

Marokkaanse Mystiek

Ben je toch wat meer op zoek naar een exotische stijl voor in jouw huis? Denk dan eens aan de Marokkaanse interieur trend. Mozaiektegeltjes, prachtige tapijten en handgemaakte aardewerk passen helemaal bij deze stijl. Deze trend maakt gebruik van opvallende, levendige kleuren en verschillende patronen. Denk bijvoorbeeld eens aan een mooie handgeschilderde tegelwand of een Marokkaanse lantaarn.

Mexicaanse Vrolijkheid

Als je een beetje houdt van levendigheid en een speelse sfeer, dan is de Mexicaanse interieurtrend misschien wel wat voor jou. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van felgekleurde kussens, wandkleden en natuurlijke materialen zoals handgeweven textiel, bamboe, rotan en hout. Bij deze interieurtrend is veel ‘color popin’ te zien. Deze stijl staat bekend om de gedurfde en felle kleurcontrasten en geometrische patronen.

Bij het inrichten van je nieuwe huis zijn er super veel inspiratiebronnen om uit te kiezen, en het is erg interessant om te zien hoe verschillende culturen hun eigen unieke stempel op interieurontwerp drukken. Of je nu kiest voor de eenvoud van Japans minimalisme, de gezelligheid van Scandinavisch hygge, de mystiek van Marokkaanse decoratie of de vrolijkheid van de Mexicaanse stijl, onthoud dat er geen regels zijn als het gaat om het inrichten van je nieuwe thuis. Laat je creativiteit de vrije loop en creëer een ruimte waar je je echt thuis voelt.

Compare Listings

TitelPrijsStatusTypeGebiedDoelSlaapkamersBadkamers