helderinhuizen.nl

Wonen in Vathorst

Vathorst/ Hooglanderveen heeft een zeer centrale ligging; Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Zwolle en andere grote steden liggen op een steenworp afstand en zijn binnen 1 uur te bereiken.

Vathorst is een zeer aantrekkelijke woonwijk. Vanaf 2001 is men begonnen met de bouw. Er wonen met name jonge gezinnen. De wijk is nog steeds aan het uitbreiden. Waterdop is het nieuwste gebied in aanbouw.

Kenmerk van Vathorst is de veelzijdige architectuur, het vele groen en speelvoorzieningen. Maar zelfs binnen de wijk zijn er verschillende deelgebieden te herkennen. Zoals bijvoorbeeld De Laak. Deze kenmerkt zich door de hoeveelheid grachtjes. De huizen zijn veelal gebouwd in het water en er is veel steen te zien. In Vathorst zijn veel woningen voorzien van stadsverwarming, hebben dus geen Cv-ketel/ gasaansluiting.

Hooglanderveen is een dorp op zich, maar vanwege zn nieuwbouw is het inmiddels verweven met Vathorst. Al blijft het dorpse karakter gelukkig wel bestaan. Hooglanderveen heeft zijn eigen supermarket, basisschool/ kinderopvang en dorpse activiteiten. Je voelt je er snel thuis.

Verbinding / vervoer

Vathorst/ Hooglanderveen is door middel van een zogenaamde snel-fietspad, gelegen op zo’n 20 minuten fietsafstand van het centrum van Amersfoort.

Ook met het openbaar vervoer kan je naar het centrum. Vathorst heeft zijn eigen treinstation.

Winkels/ voorzieningen

Inmiddels is het winkelcentrum behoorlijk uitgebreid. Maar liefst 2 grote supermarkten en de 3r (grootste Lidl van NL) is op komst. Ook andere grote merken zoals Loods5, Ikea, Prenatal, Kees Smit Tuinmeubelen, Karwei etc hebben zich gevestigd in Vathorst.

Aangezien er veel jonge gezinnen met kinderen wonen zijn er volop basisscholen, kinderopvangcentra en sportvoorzieningen aanwezig zoals bijvoorbeeld HC Eemvallei (hockey), VV Hooglanderveen (voetbal), LTC Vathorst (tennis), een zwembad, een uitgebreide skatebaan en ook GymXL heeft onlangs een nieuwe grote hal voor diverse sporten. Zelfs een 2e medisch centrum is in aanbouw.

Compare Listings

Titel Prijs Status Type Gebied Doel Slaapkamers Badkamers